Trons kraft

I dag är överskriften i evangelieboken Trons kraft. Det är på modet att säga att ”bara man vill så kan man”. Dvs om man inte lyckas med sitt livsprojekt-så har man inte trott tillräckligt på det. Tyvärr är detta en lögn. Van kan inte göra vad man vill.Man kan inte bli vad man vill.Tvärt om är våra förutsättningar som människor mycket olika.Det som är svårt för en är lätt för en annan.Det som är möjligt för en är omöjligt för en annan.Går det riktigt bra för oss i livet så inns det all anledning att Tacka! Och att bli ödmjuk.För enbart av egen kraft går det inte-hur mycket vi än tror.

Men-om vi inte vill något så blir det inget alls. man måste vilja.Man måste kämpa.Man måste bestämma sig-för att nå sina mål. Detta gäller såväl när det gäller att ta examen som att sluta röka eller sluta dricka .Det gäller också i fråga om att göra goda gärningar-något som gör världen godare och oss själva bättre.Trons kraft är stor.Ja, mycket stor. Men ändå- det är strömmen av nåd ,strömmen av kärlek som är den verkliga verkande kraften,för Kärlekens seger.

Johan Blix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s