Vad gör jag på jobbet ?

Läste att chefer(sk mellanchefer) använder 60% av sin arbetstid till något de inte visste att de skulle göra när de gick till jobbet på morgonen. Så kan det ibland vara för mej också. Det är lätt att man då får känslan av att man inte gjort något alls. Dvs det man tänkte göra blev inte gjort.Men jag gjorde verkligen annat i stället.

När folk frågar om när jag kan ha tid med dem så försöker jag -i möjligaste mån -att svara NU. Om det är så att jag alls skall tala med dem. Det är viktigt att kunna säga ordet Nej också. De som inte har gått ”nej-kursen” får ofta stora problem att hinna det de egentligen är satta att göra.

Annars är kyrkoherdearbetet mycket omväxlande.Mycket möten blir det givetvis-men det är inte bara tråkigt,utan riktigt roligt om det kommer ut något resultat av mötet.Den här veckan har-förutom alla spontana möten och samtal-  haft följande inslag. Måndag =ledig dag.                                         Tisdag: budgetberedningsmöte, ledningsgruppsmöte och löneförhandlingar med lärarförbundet. Onsdag: Morgonmässa.personalfrukost.Prästkollegiemöte.Möte med en arbetssökande präst från Finland.Möte med personalrepressentanter för uppdatering av vårt personalpolitiska program.(Det är Täby församlings eget personalpolitiska program.Vi har nu som målsättning att bli Svenska kyrkans bästa arbetsgivare!!)Löneförhandlingar med Kyrkans akademikerförbund.Sammanträde med kyrkogårds- och fastighetsnämnden.Torsdag: möte med personalen på förskolan Ringen.Begravningsgudstjänst i Täby kyrka med efterföljande minnesstund.Fredag : kyrkorådsprecidiemöte ,möte med företagshälsovården.Söndag: Familjegudstjänst med efterföljande samling med utdelning av barnens bibel.

Varför jag räkanr upp detta? Jo-för att visa hur olika uppgifterna är.

På måndag reser jag till Rumänien med kontraktets kyrkoherdar för studiebesök hos AIDRom. Meningen är inte minst att vi skall få perspektiv på oss själva och vår situation här i Sverige och i Svenska kyrkan.Förbättra självbilden, vilket förbättrat förutsättningarna för ett gott ledarskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s