Mikaels dag -änglarnas dag-barnens dag

I dag är det den helige Mikaels dag.Mikael stred mot draken och segrade. Det är den urgamla och ständigt pågående kampen mellan ont och gott.Den som rasar ute i världen, hemma i Sverige, i våra vardagsrum och i våra hjärtan.

Mikael är en ängel.Därför har denna dag kommit att handla om änglar.Och eftersom vi ofta tänker oss att särskilt barn har skyddsänglar,så har dagen också kommit att handla om barn.I kyrkan har det blivit barngudstjänsternas dag,framför andra. Detta är kanske inte så välbetänkt med tanke på de skrämmande texterna. Men ändå, barn förstår bra det där med Daniel i lejongropen och med Mikael och draken. Det är väldigt konkret.

Jag hade förmånen att få leda en gudstjänst i Täby gamla medletidskyrka i dag.Det kom 113 personer,minst hälften var barn.En del var ungdomar.Men också några äldre.En del äldre går hellre på barngudstjänster än på vanliga vuxengudstjänster-jag förstår dem.

I dag hade jag roligt på jobbet.Det har jag ofta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s