Hemma igen

Efter 3,5 intensiva dagar är vi hemma igen. Det är ännu för tidigt att summera vad vi lärt oss.Jag tror att det viktigaste vi lärt oss kommer att vara att kyrkans trovärdighet är mycket beroende på vad vi gör konkret i samhället, bland människor.I det perspektivet Täby församlings viktigaste verksamheter OASEN, snickeriet, guldsmedjan och allt på ”plan 1” -men också konfirmendverksamhet och sorgegrupper. Var kommer ”Ordet” in ? Vi skall inte förringa predikan.Men på många gamla prediksstolar står det ”Bliven icke allenast ordets hörare-utan också dess görare.”

Själv tror jag att läran om Religionens 5 språk -är en bra utgångspunkt för en församlings ballans.Återkommer till det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s