Andlighet i partiledardebatten ?

I gårkväll var det partiledaredebatt.Om jag spanar efter andliga inslag i debatten så fann jag ? Vadå? Jag är Glad över att statsministern inte slutar sitt inlägg med ”Gud välsigne Sverige” -som amerikanska presidenter gör.(Dvs ”God bless Amerika”).

Lite tal om kärlek blev det när frågan om könsneutrala ältenskap kom på tal. Man snuddade vid andlighet. Enigheten tycks total.Alla är för könsneutrala äktenskap -även Göran Hägglund fast han leker med orden för att blidka en del av sitt eget parti.

Annars var det mest tal om A-kassan. Kanske andligt så tillvida att det blivit en symbolfråga?

Egentligen är allt andligt i den meningen att allt som existerar tillhör Guds Heliga skapelse.Men det kan man inte förvänta sig att någon skall säga i en partiledardebatt. Men något tal om samhällets värdegrund blev det inte heller. Är verkligen alla överens här? jag skulle önska att man ville/vågade skrapa lite på just den ytan för att se vad som finns inunder hos partiledarna.

Dessutom verkade alla påtagligt lite berörda av den glogbala finanskrisen. Det kanske ”bara” är en finanskris och inte i någon hög grad en riktig ekonomisk kris. Vi hoppas väl det. Men i så fall borde det inte kosta oss vanliga(vi som inte är med i symbolleken) just något. Vi lär snart få veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s