Efter badsäsongen

Avslutningen på Gud 08 var ett stort cocktailparty utan cocktails.Hundratals människor stod vid jättesmå bord och åt en liten västerbottenpaj och några ”snittar”. Efterår kunde man få en chokladbit-men inte kaffe. Några försökte underhålla,men kunde inte göra sig hörda.Det hela var  ganska ok-om man bara inte hade trott att man anmält sig till en festmiddag. 300kr var väl i dyraste laget,men å andra sidan hade nog nästan ingen personligen betalat biljetten.I dessa tider ligger det nära till att erinra sig Friedmans  berömda uttalande ” Det existerar inget sådant som fria luncher”. ……………….

På kvällspromenaden gick jag förbi den gemensamma badstranden för Hägernas strand och Flygkårsvägen. Flygkårsvägen är Täby mest mångkulturella bostadsområde, med kanske ett hundratal nationella/etniska/kulturella/religiösa/språkliga grupper som boende.Hägernäs strand är lite av Täbys gräddhylla, många har sålt villan och flyttat hit. Mitt emellan ligger den gemensamma kommunala badstranden. En spännande plats, full av liv på sommaren. Nu med upptagna bryggor och borttagna mobila toaletter.Men med vågskvalp mot stranden, som vanligt. Det är själva frånvaron som talar på en badstrand efter badsäsongen. En märklig,men tät och tydlig stämning.

Många hundägare var ute och rastade sina hundar -de finns i båda bostadsområdena. Hundar kan förena människor. De blir ett samtalsämne eller en samtalsöppning. ”Får de hälsa?” ”Är det kille eller tjej?” ”Hur gammal är hon?” Jag såg flera lyckliga hundar i dag.Och jag tänkte att det är bra att vara hund här.Rent mareriellt har dessa hundar(också vår Calle) det mycket bättre än miljontals människor på vår jord. Och inte bara materiellt, den psykosociala miljön för dessa hundar går också utanpå vad många människor kan uppnå. Jag värderar inte detta.Konstaterar.

I morse såg jag endast en svan. En ensam vuxen svan. Jag undrar om en ensam vuxen svan kan överleva, eller kommer den att sörja ihjäl sig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s