12 Hemlösa i Täby i höst -som besöker OASEN

OASEN är ett frukostcafé för främst hemlösa i Täby. Men inga krav finns för att komma.Förutom att det är drogförbud på cafeet.OASEN håller till i Tibblekyrkans lokal Kulan på plan 1. Ansvarig är Karin Hammar, diakoniassistent i Täby församling.Den dagliga rulljansen sköts dessutom av förre RIA-föreståndaren Lars Nylander och ett antal frivilliga medarbetare.OASEN öppnar kl 0700 varje vardag -och verksamheten pågår i regel till ca kl 1000 i lokalen. Antalet gäster brukar variera mellan 15-20.

Jag har sökt bidrag hos Täby kommuns socialnämnd för att driva OASEN. Ansökan slutade på 100.000kr för ett år. Men det blev avslag av formella skäl- ansökan hade inte inkommit som den borde från en ideell förening. Vi är ingen ideell förening. Vi är en församling i Svenska kyrkan. Oasen står inte och faller med ett kommunalt bidrag.Men det vore bra om kommunen visade sitt ansvar.

Det börjar bli kallt. Enligt Lars Nylander är 12 av OASENS gäster hemlösa.Tyvärr vet jag inte hur vi skall kunna hjälpa dem på ett bra sätt.Alla goda idéer är välkomna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s