Störst av allt

Har just sett en film av LarsLennart Forsberg ”Störst av allt”. En ovanligt bra film,då den inte är för snabb och inte alls ytlig.Budskapet är tydligt; många av oss lever inte fastän vi lever.Och några sekunder kan förändra ett helt liv -ja livet för flera.Men vad var det egentligen som gjorde att livet blev som det blev? Och varför gjorde vi inte de val som vi borde ha gjort för att någorlunda rätta till galenskaperna? Eller handlar filmen kanske om att alla har rätt att ha en pappa?

Jag hade hur som helst inte svårt att identifiera mig med huvudpersonen(spelad av Sven Wolter).Och det är ju när vi kan identifiera oss med film- eller romanfigurer som vi blir berörda.Och tycker att filmen(boken) var bra.

Varför är romanen ”Brott och straff” världens mest lästa roman ? (Jo, den lär fortfarande leda ligan) Mitt svar på den frågan är: ”Det är en av de få romaner som är så skrivna att nästan varenda läsare förstår att man själv skulle kunna ha varit mördaren”

För övrigt är det dessutom så att varje gång vi talar eller skriver så talar och/eller skriver vi i någon mening om oss själva- oavsett vilket ämne vi avhandlar.

I går såg jag en film av Joe Wright ”Försoning” också den en mycket bra film(här hög klass på skådespel dessutom). Den berörde också de djupaste moraliska frågorna.Nämligen; är vi verkligen moraliskt ansvariga  för handligar som vi utför utan att förstå konsekvenserna av dem när de inträffar?

Inga svanar i sikte i dag. I går endast en vuxen och ett vuxet svanpar- ungdomarna tycks ha flyttat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s