Alla Helgons dag -det är i dag

Alla Helgons dag har blivit alla dödas dag.Det är nog minst lika bra.

Visst är det bra att minnas de särskilt goda människorna, om det nu finns sådana. Egentligen tror jag inte det.Alla har vi ondskans och godhetens potential i vår arvsmassa.Och inte kan vi heller hjälpa hur fördelningen blev.Därför:ödmjukhet inför allt levande-inför alla människor.Och i en verkligt djup moralisk mening kanske inte helgonen var mer moraliskt högpresterande än vi andra? Så att minnas de döda i stället för just helgonen är en realistisk hållning.

Men hårt skall motståndet vara och beslutsamt ,mot all ondska.Hos andra och i mitt eget hjärta.Visst upplever vi vissa människor som mera goda-och det finns ju såna.Och det är rätt att glädjas åt dem och att stödja dem.Godhetsmänniskorna kan vara inspirerade av Jesus,det är ganska vanligt. De är alltid öppna för Guds andes handlande(även om de kanske inte själva använder de orden).

Ingen annan och djupare mening finns med praktiserandet av vår Kristna tro än detta: att förmera godheten och bekämpa ondskan. Låter det tråkigt? Nej det är underbart. Ty-det sköna och det vackra är också delar av godheten.Står på guds sida.

Att ständigt arbeta på sin egen förbättring-det kan också sägas vara gudstjänstens ärende och mening. Inte heller det är tråkigt.Tvärt om. Ett gott skratt förlänger livet(men endast ett gott skratt)

Nu skall jag skynda till kyrkan-återkommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s