Alla själars dag -det är i dag

Under morgon prommenaden förberedde jag beredelseorden inför högmässan i Näsbyparks kyrka nu kl 11. Jag tänkte då pp PO Enquists bok Ett annat liv-här han beskriver hur han som liten pojke i Hjoggböle hade svårigheter att komma på några synder att bekänna inför Gud. Det var krav i denna stränga EFS-miljö på att man måste bekänna synder.Det blev stora problem för barnet som ”bara levde”.

Problematiken om människans natur kommer fram här. Är människorsynen i den Lutherska traditionen (”Jag fattig syndig människa, som med synd född, i alla mina livsdagar på mångfaldigt sätt brutit emot dig……………värd att förkastas för ditt ansikte”) desuruktiv -eller helt enkelt enbart realistisk ? Jag skall återkomma till den frågan.Nu måste jag skynda mig till Näsbypark.

-2,3 C i natt. Två talgoxar vid strandvillorna. 30 sjöfågel i badviken,varav en grå och en vit svan. Det nyförlovade svanparet var vid bryggvägen,endast 5 m från strandprommenaden. Sol och mycket klar himmel. Endast bullermattan från motorvägen påminde om att jag är i storstadsmiljö.I dag kunde man höra kyrkklockan från S:T Olofs kyrka hos oss-det är få dagar ljudet tränger fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s