Obamas segertal

Jag har just( kl 2341) lyssnat till USA:s nyvalde presidents segertal. Imponerande ! Både till sin retorik och till sitt innehåll. Han arbetar på att få fram en positiv hållning till livet och till tillvaron och till jorden och till var och ens förmåga och till styrkan i samarbete och möjligheterna till en -jo jag vågar skriva det -kärleksfull politik. Om han kommer att lyckas ? Det hänger just inte bara på honom, utan på många ,många och på hans förmåga att motivera och välja de rätta medarbetarna.Han har rätt GMI.Om han gör de rätta analyserna om sakernas läge och situationernas möjligheter så kan det gå riktigt bra. Vi är alla medansvariga i detta! Det kan verka långsökt att påstå det,men det är ändå så.

Det är ungefär som när en församling får en ny kyrkoherde. Då kan det vara så att många avvaktar och säger ”Nu skall vi se hur(eller OM) han/hon klarar det här ……………………?? Med den utgångspunkten är det svårt att lyckas. Men om kulturen är sån att de flesta säger:” Nu har vi fått en ny ledare, låt oss fråga honom/henne vad vi kan hjälpa till med……!!!” Men den senare inställningen blir ledarskapet ett kollektivt ansvar, vilket är en förutsättning för att det skall bli effektivt och gott.

Konstig jämförelse? Nej inte alls. Ledarskap har gemensamma grunder på alla nivåer. Jag har nämt en sådan……………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s