Första världskriget -helt meningslöst

Första världskriget är ganska okänt för oss Svenskar i dag. Få blev personligen berörda. 20 milj människor dog, helt meningslöst, under vidriga förhållanden ,utan att något gott hade uppnåtts.I dag är det 90 år sedan kriget tog slut. Finns det meningsfulla krig ? Det är svårt att svara på. Det finns i alla fall meningslösa krig och meningslösa dödar.Och meningsfulla dödar(Inte minst Jesu död). Men det viktiga är att focusera på ett meningsfullt liv. Ett liv som innehåller kärlek och gemenskap -för alla människor, så långt möjligt är.Och utan lidande för djur och natur, så långt möjligt är.

Svanparet med en grå och en vit vid badbryggan i dag.Och en ensam vuxen vid virkesvägen. Annars nästan fågellöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s