Telefonsamtal till mig själv ?

Hörde på radion i går att ngn kallade en blogg för att ”Ringa ett telefonsamtal till sig själv, (men att att alla andra kan höra.)” Jag vet inte om det stämmer?  Jag menar att man inte säger samma sak i telefonen om man vet eller misstänker att den är avlyssnad. Men med bloggen är ju själva grejen att man vill att så många som möjligt skall”tjuvlyssna”.Inte för att alla skall få ta del av mina innersta tankar,men för att det jag säger i just det samtalet är viktigt för mig -och för att jag tror att det kan vara viktigt för någon annan.Sen kan man ju hoppas att någon skall svara också!

Någon annan har sagt att bloggen eller hemsidan är den nya böneformen. Man liksom skickar ut bönen i syberrymden-och hoppas och tror att Gud skall höra,och att andra skall höra min bön till gud. Då får bönen också en pedagogisk funktion.Jag gillar INTE pedagogiska böner.Tex ”Gud du som vet att vi just nu alla tänker på de lidande i……………”  ”Oh,Gud du som vet att vi bär så många med oss när vi…..”! Men visst kan böner slungas ut i syberrymden,liksom de slungas ut i den vanliga rymden-eller viskas nästan ljudlöst i kammaren.

Och visst hör Gud bönen. Men inte som en tjuvlyssnare av ett telefonsamtal bland andra. Nej Gud,som hör allt -skvallrar inte! Därför innehåller bönen mina innersta tankar, önskningar och farhågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s