Aktiv dödshjälp

Regeringen har beställt en utredning om aktiv dödshjälp.Ur kristen synpunkt säger jag ett principiellt NEJ! Det beror på att livet inte är något som vi äger,vi äger inte heller vår kropp. Vi har fått livet och vi skall förvalta kroppen(och själen).Våra liv tillhör Gud -är delmängder av Gud som är livet(För att uttrycka mej i mängdlärans termer).

Jag har all respekt för de som begår självmord på grund av att de inte klarar av att leva.Det är inte vår sak att döma andra i denna sak.

Läkarna har redan nu att fatta många beslut,svåra beslut, där besluten innebär att livet avslutas eller fortsätter. Men deras uppgift är alltid att värna livet, inte att på beställning avsluta det.De flesta av oss kan ju avsluta livet,om vi vill -så varför lagstadga om detta ? Det blir ”fel signaler”-som det heter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s