Vad kan vi lära av Luther? -och ngt om dagens kris

Motsägelsefulla tider. Vissa spanare tror att vi går mot en arbetslöshet på 30-tals nivå. Aldrig har en ekonomisk kris varit så internationell ? Det kan också vara ett hopp. Nu ,kanske, länder och insutitioner förstår samarbetets nödvändighet ? Vad är en ekonomisk kris ? Ja, inte detsamma som en finansiell kris. Krisen i finansvärlden drabbar inte människor på samma sätt som krisen i den sk reala ekonomin. Kris i den reala ekonomin kan innebära att människor mister sina arbeten, att de inte får tillräckligt med pengar till mat och bostad. Livets nödtorft. Konstigt, eftersom allt det som fanns innan krisen finns också nu. Jag menar åkrar att odla mat på, utsäde,arbetskraft osv.. Det som går ”i stå” är förhoppningar och förtroende. En ekonomisk kris beror inte på att det saknas pengar -den kan tvärt om fördjupas om man tillverkar mera pengar.

Om vi kan återskapa framtidstro och livsglädje -då kommer hjulen att rulla igen. Lätt att säga tulipanaros- men göra den?

Luther lär ha blivit tillfrågad om vad han skulle gära om han fick reda på att ”den yttersta dagen” var i morgon. Han lär ha svarat :”Då skulle jag ändå plantera mitt äppenträd!” Tala om framtidstro!

 

Täbf församlings ledord är glädje, gemenskap och framtidstro.

Om du går in på sidan ”Om Johan Blix” längst upp th -och klickar där och sen går längst ner på sidan ,så finner du en rubrik ”Vad kan vi lära av Luther” -där finns en nyskriven artikel i det ämnet.

Endast en svan i badviken i dag. Och två änder samt 4 viggar-var är alla fåglar ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s