God Jul

Jag kom just från julottan kl 0500 i Täby kyrka. Vilka drivkrfater gör människor motiverade att gå upp vid 4-tiden för att komma till gudstjänst i kyrkan ? (Kyrkan var fullsatt). Jag tror det är berättelsen om Jesusbarnet. Man vet vad som väntar -och alla bär på denna längtan. Längtan efter fridsriket.Längtan efter fred.Jesusbarnet bär hoppet om en bättre värld. Det gäller alla människor, men även djur och natur.Det handlar om M L Kings ”I have a dream………..” Och så handlar det om Jesusbarnet -men också om oss alla. Jesusberättelsen är, precis som ”Adam- och- Eva- berättelsen” en berättelse om mänskligheten och dess villkor, men också en personlig berättelse om ditt och mitt livs möjligheter.Möjligheten att bli det som var meningen med våra liv när vi föddes.

God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s