Änglar – strukturfrågor -fred i mellanöstern

I morse fick jag ett mail från en kvninna som berättade att hennes far på sin dödsbödd förvånat sa ”Oj en sån massa änglar jag ser.”-ungefär. Hon undrade om jag trodde att han verkligen sett änglar.Jag fick frågan på ”Fråga prästen” på Tabyforsamling.com -där kan du hitta både frågan och svaret i nästa vecka.

För några dagar sedan fick jag ett annat mail,som sa ungefär så här.”Jag hörde en röst som talade till mig när jag var i soprummet. Rösten sa att jag verkligen var en kärleksmänniska,en Jesusnänniska ”och jag hörde(mötte) också mig sälv som 6 åring………Vad var det jag upplevde?Jag är inte psykiskt sjuk.

Det är vanligt att människor har olika former av andliga upplevelser. Känslor, röster,syner, möten sammanhang som man förflyttas till osv -med andliga upplevelser menar jag här just sådana händelser/upplevelser som vi inte väntar oss och som vi inte kan förklara eller förstå utiftån rationellt tänkande eller ”vanliga” förklaringsmodeller.

(Det finns ju många andra andliga upplevelser också. Känslan vid en soluppgång över ett stilla hav. Upplevelsen som kan komma då jag ser på stjärnorna en klar natt. Eller hur jag lyfts bort ur tid och rum , av musiken under en riktigt bra konsert(det är just detta som är en bra konsert).)

Det finns ingen som kan svara på mina upplevelser bättre än jag själv.Man är själv expert på sig själv.Men det kan vara bra och tryggt att veta,att det är vanligt att människor har extraordinära upplevelser-som de tror sig vara ganska ensamma om. Ibland vill man inte berätta för någon -då man kanske är rädd att själva berättandet kan ”göra sönder” upplevelsen-relationen.Det som är riktigt skört, vill man inte utsätta för påfrestningar. Det är också på grund av samma funktion som man ”helst tvättar smutstvätten hemma”.

Gud har i alla tider talat till människor genom drömmar,genom röster,ljusfenomen och oförklarliga känslor.

I morse kunde kan läsa i SVD av Thomas Gur att våra svenska kommuner borde slås sönder och bli lika många som församlingarna i Svenska kyrkan -för att vitalisera/återskapa demokratin i vårt land. Något att tänka på för alla församlingssammanslagningsivrare i vår kyrka. Sen är det också så att församlingarna(socknarna) dessutom är kommunernas och den kommunala demokratins moder i vårt land.Men det skall jag inte fördjupa mig i här.

I morgon är det 1:a sönd efter trettondedagen.Och överskriften i evangelieboken är ”Jesu dop”.Det finns anledning att stanna inför att Jesus döptes i Jordanfloden. Den flod som i dag har en världsberömd ”västbank”. Berömd för sin säkerhetsson. Berömd för sina konflikter och och strider.Där döptes Jesus -där fick kan uppdraget. Mitt i konfliktfloden. Men Jordan är också en helt avgörande livgivare(utan rent vatten inget liv) för Israel,Jordanien,Palestina (Syrien klarar sig på annat vatten, tror jag).

I dag gråter Gud, när hon(eller han) ser människornas ondska invid Jordanfloden. Men änglarna finns och Gud slutar inte att tala till människor och slutar inte att möta dem. Jag ber att du skall be med mig om att Guds ande och röst skall ta plats i de stridandes hjärtan. Så att de förstår att det bara finns en framkomlig väg till ett värdigt och bra liv . Vägen som innebär inskt om att ingen äger det livgivande vattnet i Jordanfloden -det är vatten till liv för palestinier,Israeler,Jordanier -ja alla som behöver det.

Nu finns några nya artiklar längst ner under”Om johan Blix” -om du klickar där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s