USA:s president och Gotlandsvädret

När senhösten kommer över storsudret-

Då andas mistluren dovt och hest,över sjöytan och genom den mjölkvityllegråa dimman, som klibbar mot vindrocken.

Det är nästan kusligt,det är ruggigt,det är farligt och famlande.

När detta väder rådde på Storsudret sa alltid min kyrkoherde Johannes ”De här ä de bäste vädre………de här tyka ja um -fö nu kan de bare bei bettar” Johannes var en grundpessimistisk ooptimist-som ofta sa tänkvärda sanningar.Och just denna mening etsade sig fast i mitt medvetande.

Barack Obama har ett mycket bra utgångsläge för att lyckas med sitt ledarskap. Att många har sått sina tvivel redan innan han börjat-gör hans odds ännu bättre. Vad han än gör, aldrig så lite åt rätt håll -det kan bara bli bättre.Detta parat med positiva förväntningar,är ett mycket bra psykologiskt utgångsläge för att genoomgå en omställning av samhållet vad gäller miljöfrågor, ekonomiskt system och utrikespolitik. Allt detta och att han själv verkar vara en president som verkar ha hög intellektuell nivå och ett brinnande hjärta ger många: Glädje, gemenskap och framtidstro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s