Ledarinvingnin i dag

I dag är det ledarinvingnig i Tibble kyrka. Det är sas examen och ”vigning” av de ungdomar som efter konfirmationen gått vår ledarskola på 3 terminer. Det brukar vara ca 100 som anmäler sig varje höst och efter 3 terminer ca 40 som fullföljer och blir vigda(vi brukar säga invigda men det är samma sak).Detta har blivit en stor fest.Föräldrar,kompisar och far o marföräldrar kommer.Man har blommor med sig.

De som ansvarat för undervisningen håller tal.Jag håller ett tal. De får diplom och en ledar-CD. Själva vigningen sker med handpåläggning och bön.

I tag tänker jag tala om att ledarens avgörande redskap är ledaren själv med sin personlighet.Och att den viktigaste ledarutbildningen handlar om att arbetar på sin personlighetsutveckling. Inte minst att lära känna sig själv så att självbilden så bra som möjligt stämmer med andras bilder om mig.Men också att ständigt arbeta på sin egen förbättring- det är att upparbeta förmågan att förstå hur andra tänker, känner och har det.Samt att arbeta på att själv bli en godate människa.Kärleksfullare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s