Morden i Midsummer eller Tatuerad torso ?

Under en lång tid har vi kunnat köpa en film tillsammans med Afronbladet eller Expressen.Det brukar kosta ca 60 kr och det har främst handlat om deckarserier. Själv köpte jag många Morden i Midsummer-och när den tog slut Kommisarie Linsley(stavas det så?), vilken på flera sätt är bättre. I går fick man första xet av en ny serie-om man köpte Expressen,vilket jag var tvungen att göra för att få filmen(AB-köper jag frivilligt för tidningens bra kultursidor!).Denna gratisfilm(som skall stimulera oss att köpa fler varje vecka-filmer som kanske kostar 5kr att producera,och som kanske köps mest av oss som inte ännu ,börjat fildela) hette Tatuerad Torso. Den var äcklig och vidrig och dessutom hade den troligen(?) inget budskap.

Varför kan jag -ibland-med behållning se Morden i Midsummer? Det handlar ju ändå även då om underhållningsmordfilmer. Jo, det handlar om att i Morden i Midsummer finns det en mänsklig aspekt med-något som man kan förstå ,när det gäller att mordet verkställdes. Så var det inte med filmen i går(Tatuerad Torso)-man kan aldrig förstå eller identifiera sig med våld och dödande för våldets och dödandets skull.Det är dessutom sjukt!!

Orsaken till att ”det går ann” att se Morden i Midsummer-är på ett djupare moraliskt plan samma som att man tycker att Brott och straffär en bra roman(fortfarande en av världens mest lästa romaner!!) Orsaken är att läsaren(tittaren) kan indentifiera sig med mördaren! Men det kan inte en frisk människa göra i Tatuerad Torso.

Bort med sådana filmer!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s