Hearing i dag av biskopskandidater i Stockholm

I dag var det offentlig hearing av de biskopskandidater som efter provvalet går vidare till biskopsvalet. Det skedde i folkets hus i Stockholm.Många hade kommit, prästerna var i tydlig minoritet.

Utfrågningen var väl förberedd och frågorna relevanta.Vi fick många viktiga upplysningar om kandidaterna,men också-inte minst-många viktiga frågor att själva tänka på som engagerade i Stockholms stifts framtid.

Kandidaterna svarade ganska lika på många frågor. Alla betonade mångfalden och sade sig vara duktiga på konfliktlösning osv. Jesus fick en framträdande roll i svaren-vilket är betryggande.Det utkristalliserade sig inte några riktigt tydliga skiljelinjer. Det kan bero på att alla var måna om att svara rätt,men det kan också bero på att det verkligen finns en stor samsyn.

Själv tänkte jag att den som blir biskop(för det blir någon av de utfrågade!) borde få disponera några av de andra kandidaterna i sin ”stab”,när valet är över och biskopen är vigd. För det finns så många goda krafter att de borde få samarbeta i det viktiga ledarskapet i Stockholms stift. Tänk om alla dessa kompetenta,men lite olika i fråga om ålder,kunskap,erfarenhet och personlighet -tillsammans skulle få ingå i stiftsledningen! -jag vet att det inte blir så-men en spännande tanke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s