Vårdagjämning och Gudomlig ballans

När Gud skapade människan tänkte hon att det var viktigt med jämställdhet mellan man och kvinna. Därför skapade han männisnan på den dag då det råder ballans mellan dag och natt. Vårdagjämningen blev människans första dag.Men som vi vet så skötte Adam och Eva sig inte så som Gud hade önskat. Kanske hade hon hoppats att de skulle förvalta friheten och kreativiteten mer kärleksfullt. Efter många försök att tala dem tillrätta -ångrade Gud att hon hade gjort människan (1 Mos 6:6).Men Mose sparades för att ge projektet människan en ny chans. Som vi vet gick det inte så lysande den gången heller.

När Gud ingen skulle göra människan så som hon från början var tänkt- så valde han vårdagjämningen igen.Därför sammanfaller Jungfru Marie bebådelsedag med vårdagjämningen(ungafär).Och därför blir Juldagen(Jesu fördels) den 25 december!

En lite tänkvärd berättelse på Vårfrudagen!

Solen skiner! Fåglarna kvittrar-fast jag kunde inte se dem.Barn leker på lekplatsen i kylan.Nu åker jag till kyrkan för att praktisera min tro. Det blir Täby medeltidskyrka i dag.

 

P.S naturligtvis tror jag inte på Adam o Eva så att de skulle vara enskilda personer-men man man berätta om dem ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s