Bonusar-Wanja -Kristen tro-och Kolingen

Det är självklart att det är orimligt och fel att Direktörer(eller vad de nu kallas) får miljonbelopp för att de inte åstadkommit något extra eller för att de slutat.Så är det också-delvis i kyrkan- om jag misssköter mitt arbete som kyrkoherde så till den grad att kyrkorådet vill byta ut mig, utan att jag begått något tjänstefel.Då får jag förmodligen 36 månadslöner.Det är mycket pengar-för att inte ha gjort sitt jobb!

Men  utköpen i kyrkan är -oftast-tragiska på det personliga planet.Kanske ibland också ekonomiskt-om man har många år kvar till pension och inte kan få något jobb.

Bland direktörerna i AMF(jag har sparat lite pengar där)är det annorlunda. De har årslöner som ingen av deras underlydande skulle drömma om att kunna spara ihop på sin livslön-även om de är duktiga,lojala och arbetssamma- under en livstid!

Stig Malm sa en intressant sak i går i radion.”Wanja  ljuger säkert inte-för hon är en djupt Kristet troende människa”! Bra kredit för Kristen tro-men hon har också blivit fartblind-som det heter.

Om någon får för mycket och förstår det-så kan man ångra sig och betala tillbaka-eller dela med sig.Percy Barnevik verkar ha förstått detta.Vi väntar nu på vad AMF-direktöreten .SEB-direktören,Ericssondirektörerna mfl kommer att göra med ”våra” pengar?

Ibalnd har jag själv tänkt att jag har för mycket betalt! Men jag har inte avstått från min lön-annat än att som de allra flesta ge en del vidare till mina näsmaste och till ”välgörande ändamål”.

En mycket märklig sak-tycker jag-var P1 inslaget i morse-då olika journalister och experter talade om hur Wanja Lundby Wedin(kan tyvärr inte exakta stavningen-förlåt!) och Urban Beckström,hade hanterat sitt ansvar(de sitter i samma styrelse för AMF).Nu var focus på hur de hade varit skickliga(eller ej) att gå i ett trovärdigt svaromål-för att de har ansvar för att ha beslutat det som de inte påstår sig ha varit medvetna om att de har beslutat!Plötsligt är det intresant hur man kan försvara sig,i stället för att focusera på om man verkligen gjort fel eller rätt!! Det tycker jag är fel focus!

Förtroende är ett nyckelord.Ömsesidigt förtroende.Medlemmar i en styrelse har förtroende för att de föredragande i varje ärende är tydliga om vad som skall beslutas om.Om de föredragande sviker detta förtroende -så blir styrelsemedlemmarna ”lurade”.Kanske-troligen-har det varit fallet i AMF? ? .Men det hindrar inte att den/de som har det yttersta ansvaret måste ta det.

Just nu bygger vi en kyrkogård och en ceremonibyggnad i Täby församling. Ett projekt på minst 100 miljoner! Jag är som kyrkoherde och högste förvaltningschef-ytterst ansvarig. Försöker följa med,delta i föredragningar och möten-läsa dokument.Men naturligtvis har jag inte insyn/insikt i allt.OM(men jag tror det verkligen inte-men OM) några som har mitt uppdrag att sköta detta skulle missbruka sitt förtroende till ekonomiska oegentligheter-så måste jag ta ansvar för det, även om jag har brustit i kontroll och informationsinhämtning.Kanske genom att avgå! Men Nu kostar ju inte en stor och vacker kyrkogård för Sveriges största församling tillnärmelsevis så mycket som en enda av de aktuella direktöretna får i pension!

Vad har nu Koligen med detta att göra?

Jo det var så här(Albert Engström):

Kolingen är instämmd till domsagan(tingsrätten):

Häraldshövdingen (domaren) och Kolingen har ett meningsutbyte:

Häraldshövdingen: ”Jag vill meddela Kolingen ,innan rättegången börjar, att ni enligt lagen har rätt tiull en advokat”

Kolingen: ”Det behövs inte goa domarn-för jag hade tänkt att säja precis som det är”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s