Vigselrätten igen

Eftersom andra(bloggare bla) tagit mitt inlägg om att jag är övertygad om att de flesta i Sverige som nu gifter sig i kyrkan-skulle fortsätta att göra det,även om kyrkan förlorar/avstår från vigselrätten-så vill jag förtydliga mig. Dels så menar jag verkligen vad jag skrev. Kyrkbröllopen skulle förmodligen inte minska särskilt mycket,även om det blev en obligatorisk civilrättslig  registrering(förmodligen hos skatteverket) av äktenskapet.De som argumenterade tvärt om har underskattat kyrkomedlemmarnas fromhet och kyrkobröllopets betydelse.

Men en annan sak är att det just nu, kanske av homosexuella par upplevs som ett svek om kyrkan avstår från vigselrätten. Om det är så-är det ett gott skäl för att behålla den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s