Biskopsvalet i Stockholm och beslut om de anmälda prästerna

I dag var det biskopsval i Stockholm. 1:an och 2:an i första valomgången fick flest röster också denna omgång.Eva Brunne fick 238 röster och Hans Ulfvebrand fick 160 röster -av 840 röstande.

Nu tänker jag att det måste kännas skönt för de övriga bland de 8 att kunna andas ut.Det är en lång väntan i dessa processer.Hur slutvalet går vet ingen i dagsläget.Man kan inte ens gissa. Men nu vet vi vilka vi har att hålla oss till. Biskopen är viktig som symbol och funktion.Därför är det viktigt att vi alla ger vår biskop fullt stöd, eftersom att vara kyrka per definition är ett lagarbete.Eller en gemenskapstillvaro.

I dag kom också ett nytt beslutsmeddelande från Domkapitlet i Stockholm -angående två präster som anmälts för att i sina privatliv inte levt på rätt sätt(utan genom sina liv skadat det anseende en präst bör ha). Jag har sagt det förut-och säger det igen- att jag inte förstår varför detaljer i dessa mål sprids till pressen eller ens antecknas i de offentliga delarna av protokollet. En sak är att de anmälda själva-eller anmälarna- är fria att ge offentlighet åt sina versioner.Men domkapitlet borde kunna inskränka sin offentlighet till att i första hand omfatta besluten och beslutsmotiveringarna-det andra är veckotidningsmässigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s