Kristi himmelsfärds dag

I dag är det Kristi himmelsfärda dag. Vi skiljer på himlen och himmelen. Himlen är atmosfären. Himlen är röd i dag,säger vi.Eller det är moln på himlen, inte moln på himmelen.Men när Jesus for till himmelen så är himlen en god liknelse. Himlen är atmosfären,fuften som finns över allt. Omsluter träden, finns i våra lungor tränger in i ventilationssystem och rävgryt. Himlen finns över allt på jorden. När Jesus for till himmelen så for han till ”överallt”. Med ett gammaldags uttryck ”blev allestädes närvarande”. Ingemar Johansson har formulerat det träffande i en av sina texter: ”Hela ditt liv är ett samtal med honom, som bär universum och bor i ditt hjärta” (Sv ps 762).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s