Stillheten -eller ?

I morse var det prostmöte. Både Eva Brunne och Hans Ulfvebrand var där-liksom förstås biskopen. Det är gott att vara i prostkollegiet, där de två som varit kandidater i sista valomgången båda var med och båda spred god stämmning. Vi har-tror jag- alla samma inställning: Jobbet skall göras! Vi stödjer varandra. Jag har aldrig märkt någon konkurrensstämming i prostkollegiet- kanske andra har märkt det,men inte jag.

Relatinen till biskop Caroline har också varit ärlig genom åren. Jag har aldrigt upplevt att det varit svårt att säga min mening, även om den inte sammanfallit med biskopens. Men det bereor förstås på mig själv också.

Sen var det möte med en av prästerna som kanske skulle byta jobb. Min inställning är alltid att gratulera de som kan byta jobb om de verkligen vill det! Men ibalnd är det ju så att jag helst vill ha dem kvar(jag har nu anställt alla 16 präster som jobbar i församlingen).

Och så budgetberedning. Vi vet att prognoserna tyder på att vi bör vara ca 15 färre anställda om ca 2 år ,än vad vi är i dag. Jag ser det inte som en katastrof,utan som en hanterbar situation.

Sen möte med en ansvarig präst för genomgång om höstens situation beträffande arbetsuppgifter och arbetskamrater(dvs vilka de kan tänkas bli).

På Kvällen kyrkofullmäktige. En intressant dabatt om ifall vi skall inviga ”ceremonibyggnaden” på nya kyrkogården(begravningsplatsen,skall det heta i neutralitetens namn!) -som ett ingvgt kyrkorum eller ej-och så förstås vad byggnaden skall heta!! Stillheten var förslaget. Det skulle vara neutralt och kanke ”allmänreligiöst”?  Bertil P påpekade att en del trosinriktningar inte vill ha stillhet-utan vill ha fest(”gravöl”) på kyrkogården i samband med begravningen. Frågan åter till KR. Bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s