Vägen till damaskus-Lena Einhorn

Just läst den. Jag rekommenderar den,till alla teologer/präster och andra intresserade.Mycket väl genomarbetad.Även om man inte instämmer i hennes slutsats att Jesus och Paulus är (eller kan vara) samma person,så lär man sig mycket om Jesus och Jesustiden och Jesusrörelsen.Man kan gott läsa den paralellet med Jonas Gardells Jesusbok-även om deras ärenden är olika.Det är så skönt att läsa Lena som har sin lite udda teori-men ändå skriver med stor respekt för evangelierna,kristensdomen och Jesus. Hon vill inte skada-hon vill bara veta mer,och det är aldrig fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s