Kyrkovalet pågår

Kyrkovalet pågår för fullt.Tusentals strömmar till valurnorna i Täby.Kyrkorna har varit välfyllda under gudstjänsterna. Någon ledarskribent uppmanade i går sina partimedlemmar att gå och rösta,men skrev samtidigt att det inte var så viktigt att de gick i gudstjänsten.Man tar sig för pannan!

Intresset är stort om man ser till både att det inte finns så många frontlinjer att försvara(utom den gemensamma att försvara kyrkan och Den kristna tron) och att medlemsskapet i kyrkan är frivilligt -vilket alla i dag vet om.Att då jämföra den demokratiska processen med ett riksdags- eller kommunalval är inte korrekt.Visserligen var den en gång en person som kon in till pastorsexpeditionen i hagfors och bad mig om en utträdesblankett för utträde ur Svenska kyrkan. När han fått den sa han .”Kan jag få en blankett så att jag kan gå ur kommunen också ?”————–

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s