Rädda Karlberg åt Täbys ungdomar! -och om att byta parti.

Lägergården Karlberg på Väddö(N om Barnens Ö) har angripits av vandaler och av mögel och troligen hussvamp. Vandalismen går på försäkringen -även om det blev till stort förfång för personalen där och för verksamheten. Husskadorna går inte på någon försäkring. Planen är att riva båda förläggningspaviljongerna och bygga nytt. Täby församling äger ingen jord,ingen skog och inga aktier. Våra inkomster består av medlemmarnas kyrkoavgifter.Troligtvis behöver vi 20 miljoner kronor för att återställa Karlberg.En stor del av dessa pengar hoppas jag att vi kan få in på frivillig väg.Sätt in pengarna på Täby församlings plusgiro 712790-5. Skriv ”Karlbergsvän” på talongen. Alla som bidrar kommer att publiceras(om man inte anger att man vill vara annonym). Vi kommer också att bilda en stödförening med namnet Karlbergsvännerna. Föreningen skall inte endast stödja gården ,utan på sikt också verksamheten bland barn, ungdom och och vuxna.

Kontraktsprosten Lars B Stenström, Örebro har sämnat SAP och anslutit sig till KD. Om detta har man kunnat läsa. När jag var realskoleelev och tonåring var vi klasskamrater i Visby HAL. Om jag minns rätt var Lasse aktiv i FKG och jag i KGF.Han var folkpartist och jag var aktiv i högerpartiet.Sen blev vi båda medlemmar i SAP. Jag vet inte varför han blev det-men jag vet varför jag blev det. Mitt motiv var inte teoretiskt eller klasstillhörigt ,utan en fråga om vilka männsikor(grupper) jag ville vara solidarisk med. Många klagade på mig och sa ”hur kunde du byta parti ? ” (bytet föregicks av många år (fler än 10) då jag inte var med i ngt parti alls.) På anklagelsern för att jag bytt parti brukar jag svara: ”Det är väl det politikerna vill i varje valrörelse -att folk skall byta parti……….-eller ?”

Lars har-enligt pressen- tröttnat på att partierna (de etablerade) lägger sig i hur kyrkan styrs. Om det är sant tycker jag Lars har helt rätt. Det är självklart att nomineringsgrupperna har kyrkopolitiska program -men det borde vara lika självklart att det endast är de kyrkotillhöriga från respektive nomineringsgrupp som ansvarar för innehållet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s