Inkarnationens mysterium

Inkarnationens mysterium är egentligen inget mysterium alls –utan det mest naturliga av allt. Guds namn JHWH =jag är den som är eller ”varat”. Inget existerar utanför Gud. Allt är indraget i eller en del av Helheten som också är Heligheten. Inkarnationen är i allt som är. I varje barn som föds. I dig och i mig Först när vi börjar förstå varandras och vår egen Helighet, kommer vi att leva i enlighet med vår bestämmelse. Kommer vi att vara Guds medskapare i livet. Kommer vi att bli det vi är ämnade att vara. Helighetsvarelser. Kärleksmänniskor. Julens berättelser och texter svarar på vår längtan och våra drömmar om goda relationer, om frid i hjärtat, om glädje i sinnet och om fred på jorden. Jesus är både exemplet, inspiratören och vår medvandrare.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s