Antligen pa STI

Vi har haft en llang resa.Flygforseningar.Sa i gar reste vi fran 0430 och till sena kvallen,Och sag inte sa mycket.Men det var trevligt anda.Vi har overnattat pa amerikanska KFUM:s place vid kusten av Tiberias sjo.Vadret som motte oss i morse var underbart, liksom frukosten.Stammningen i gruppen ar god.Var guide Tina ar mycket kunnig , saklig o pedagogisk.I dag har vi besokt saligprisningarnas berg,kapernnaum,platsen for brodundret och platsen dar Petrus o Jesus mottes.Vi laste texterna som hor till platserna.Anders laste. Jag o Anders hade morgonmassan i kapellet innan frukost.En stark upplevelse. Vi har ocksa besokt Melkidiska kyrkan.De ar orthodoxer,men erkanner paven i rom!(o har reserverade platser dar).Kristna araber,har det inte sa latt i Israel-trots de ar medborgare med alla sadana rattigheter.Vi akte genom C-Zonen pa vagen till Jerusalem.Man ser inte sa mycket av militar narvaro-som jag minns att vi gjorde pa slutet av 70talet o 80-talet.Men givetvs finns de,utan att synas sa mycket. En del beduiner och fattigfolk syntes pa vagen.De ar ocksa en del av Israel.I morgon skall vi till gamla stan o pa em forintelsemuseet.Bra resa hitintills.Sov gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s