betlehem

I dag var var betlehemsdag.Muren ar som hogst o tydligast nar man skall in till Betlehem.Inte med nagon vilja i varlden kan man forsta annat an att bygga denna mur pa sikt at kontraproduktivt.Hur uppfattar barn sin uppvaxt nar de bor intill en 8 meter hog betongmur? och dessutom vet att man inte far aka till sina vanner eller aka med foraldrarna pa utflykt till Jerusalem(15 min bort)eller dar besoka vanner,slaktingar osv……………Imponerande att sa manga haller modet uppe och kampar for ett battre liv.Medn mansklig tragik ar det.Jesu fodelsestad ar ett ghettho eller ett stort fangelse(det ar ingen overdrift dar de internerade inte vet vilket brott de har begatt.

Besoket i fodelsekyrkan var imponerande aven om det ar lika rorigt och ”oheligt”dar som pa alla riktigt sk heliga platser. Det at anda varldens aldsta funderande kyrka(or).

Herdarnas ang besokte vi oxa.Dvs den romerska-det finns tre alternativa platser.Kyrkan dar hade tre fresker,pa vilka jag iakttog att det bfanns en hund malad pa alla tre! Har aldrig forr sett hundar i malningar av ”julkrubban”

Pa kvallen at vi en enkel avskedsmiddag pa stan.Hakan och Tina var med.Hon fyllde ar! Grattis!

I morgon hemresa som tar hela dagen och vi kommer hem sent pa kvallen.Sa blir det med lite billigare biljetter.Men det gar inga direktflyg alls fran sverige eller danmark till Ben Gurion.Alla i gruppen ar friska o vid gott mod-men trotta pa olika satt,God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s