Tre heliga stenar-som jag fann i Genesarets sjö

Närjag letade efter det Heliga i Det Heliga landet nyligen var det allra heligaste jag hittade Tre Heliga stenar.

Jag tog upp dem ur vattnet i Genesarets sjö,strax nedanför den plats där Petrus kände igen Jesus -vid kolelden som fiskarna låg på.

 

Den första stenens Helighet bestod i att den existerade!Den fanns och finns.Liksom du finns.Och jag.Och Jesus och alla människor.Alla djur.Alla berg,sjöar,träd planeter och solsystem.Existensstenen gav jag till kyrkorådets ordförande,när jag kom hem.Att bevara och lämna vidare till sin efterträdare.För att vakta existensens-varats-Helighet. Den enda egentliga Helighet som finns!

 

Den andra stenen låg 10 meter till höger-också i Tiberiassjöns vatten.Den var av samma material som den första.Dennna den andra Heliga stenen utmärktes av att det var en mänsklig hand som tog upp den ur vattnet-det råkade vara min hand.En vanlig-unik-människas hand.Denna den andra Heliga stenen gav jag vid hemkomsten till en av de äldsta kyrkvärdarana i Täby församling.För att Hon skulle bevara den och ge den vidare till sin efterträdare,när tid blir.För att påminna om människans helighet och om Jesu mänsklighet.Och att vi skall besinna och vara lyckliga över att varje mänskligt möte är att möte med Kristus.

Den tredje heliga stenen ,låg också i vattnet-nära den andra.Den utmärktes av att den formats av vattnets rörelser.Vattnets rörelser som kommit sig därav att vinden blåst och rört vattnet som slipat stenen.Vinden kan inte ses-den är den osynliga kraften-andningen-anden-som är all rörelses ursprung-och som formar alla stenar och gör våra liv möjliga-uppehåller våra liv. Den stenen gav jag till den äldste ämbetsbäraren i församlingen-för att han måtte bavara den och ge sen vidare till sin efterträdare.

Så bliva de då beståndande dessa tre stenar.Det Heligaste jag kunde finna i det Heliga landet.I Faderna,Sonens och Den Helige Andens namn!

Eller var de tre Heliga stenarna tecken på Tron,Hoppet och Kärleken?

Vem vet-de är i alla fall överlämnade…………i all sin Helighet.

Tanken var också att kyrkkistan har tre lås-och de tre som har ansvar för nycklarna måste vara överens om kistan med det heliga skall kuna öppnas.Sexmännen,kyrkovärjarna och prästen.De har också i dag ett gemensamt uppdrag som inte kan utföras om de inte är överens. Vilket jag tror att de är i Täby! AMEN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s