Trinity united church of christ

Sondag i Chicago.0900 akte prostjanget och biskopen till Trinity church.En tunnelbaneresa pa nastan en tim.Andstationen.Gudstjansten (den andra for dagen,det ar tre varje sondag)borjade ca kl 1045.Koren bestod av ca 150 sangare! Musikstilen var mycket blandad: gospel,nerero spirituals och modernt.Den forra ledaren for forsamlingen ville ha det sa.Ca 1000 gudstjanstdeltagare(inkl koren) gissar jag pa.Det var mycket liv och mycket kanslor i gudstjansten.Sangen och vaggandet och handklappningarna var medryckande.

Ibland var gudstjansten helt enkelt en rockkonsert!

Ibland var gudstjansten en forbonsgudstjanst!

Iblannd  var predikanterna sta-upp komiker!(Jo jag menar det)

Ibland var predikenterna rappare!

Mycket info och reklam i gudstjansten -precis som jag tidigare mott i USA-kyrkor.

Vi blev mycket val omhandertagna.Forsamlingen har ca 8000 medlemmar och en budget pa mellan 60-70 milj SEK! De driver verksanhet i skolor,bland fattiga,bland doende,bland ungdomar. Hela teologin var sund i sa motta att de ansag sig inte vara till for sig sjalva -utan for hela det samhalle som de finns och verkar i.

Gudstjansten tog mellan 3 och 4 timmar-lite beroende pa hur man raknar.Allt var bade imponerande,intressant och forvirrande.Om jag skulle predika som deras gastpredikant(de tog upp en extra kollekt till honom!) sa skulle nog kyrkvardarna i Taby ringa polis och ambulans for att omhanderta nig(jag skamtar inte nu!) Men det blev inget tungomalstalande -fast predikenten nosade mycket nara den gransen.Hela gudstjansten sandes forstas pa internet och spelades in och teckentolkades.

Det jag skulle vilja ta med mig hem till Taby ar: den ande och livfyllda musiken,det sociala engagemanget och den ekonomiska kreativiteten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s