Liv Strömquist i Aftonbladet,Nyårsdagen om Carl Bildt

Jag brukar köpa AB-för jag tycker(har åtminstone tyckt) att kultursidorna är bra.Och så har jag hållit AB för lite seriösare än Expressen. Fastän båda är ju självklart i samma liga.

Men i går 1 januari blev jag uppriktigt , bekymrad,ledsen och lite rädd! Liv Strömquist presenteras som ”prisade satirkern” Hon skrev om Carl Bildt -och troligen tål an det(?!?). Som offentlig person får man verkligen tåla att bli ifrågasatt både från det ena och det andra hållet. Det vet jag själv som en enkel kyrkoherde i Täby och kontraktsprost i Roslagen.

Men när Liv skriver ”Redan för tusen år sedan åkte alltså Bildts förfäder, precis som Bildt gör nu, jorden runt för att på olika sätt svina till sig tredje världens cach!!!” -då tycker-åtminstone inte jag att det är ett dugg roligt.Satir skall ju vara både rolig och elak och huvudsakligen sann. Här uppfylls endast ett av de tre kriterierna- nämligen elak.

Sen en del andra saker som inte ens går att kommentera??

Fram för satir. Jag är själv släkting med en under 2:a världskriget känd satiriker ”Rangvald Bilx” . Han var både rolig,elak och sann. Han häcklade Nazismen.

Hoppas att Liv Strömquist kan komma på något intelligentare och roligare nästa gång.

Det tjänar AB på (kanske inte ekonomiskt -men det är väl inte en främst kapitalistisk tidning?). Och hon själv.Och den politiska debatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s